Pigmentointi

Pigmentoinnilla saat kestävää kauneutta. Pigmentoinissa viedään ihon alle väriä, joka pysyy hieman ihotyypistä ja menetelmästä riippuen 1-3 vuotta, Pigmentointi haalistuuu ajan myötä kauniisti. Pigmentointi sopii niin kestävään meikkiiin, kulmien, huulten ja rajausten tekoon, kuin arpien korjaukseen ja mamillapigmentointeihin. Pigmentointi kostuu aina kahdesta käyntikerrasta, varsinaisesta pigmentoinnista ja viimeistelykerrasta. Käytämme tutkittuja ja EU alueella valmistettuja värejä.

Kulmat

Kulmat ovat ilmeidemme perusta. Kauniilla kulmilla kohotat katsetta ja luot kehykset kasvoille. Pigmentoimalla voidaan tehdä erittäin luonnolliset omia ihokarvoja muistuttavia "karvoja" tai pehmeitä, puuterimaisella meikillä meikattuja kulmia. Menetelmä valikoidaan toivomasi lopputuloksen perusteella. Pigmentoinnissa käytetään aina puudutetta, joten pigmentointi ei ole kivulias, vaikka tuntemukset voivat olla yksilöllisiä. 

Rajaukset

Silmän rajaus tuo esiin silmän muodon ja korostaa katsetta. Rajaus voidaan tehdä ihan ripsirajaan, jolloin tulos on luonnollinen eikä näytä meikatulta. Vahvempi rajaus voidaan häivyttää, jolloin tulos on selkeämpi, mutta luonnollinen. Rajauksessa voidaan käyttää myös muita värejä kuin mustaa tai värejä voidaan yhdistää toisiinsa. Alaluomen rajaus tehdään pehmeästi käyttäen ruskean ja harmaan sävyjä. Näin saadaan luonnollinen silmän muotoa korostava rajaus.

Huulet

Huulten pigmentoinnilla saadaan symmetrisyyttä ja täyteläisyyttä huuliin. Huulten rajat muotoillaan tarkasti ja väri häivytetään kohti huulten keskustaa. Näin huulet ovat luonnollisen näköiset myös ilman meikkiä. Värivalikoimaa on runsaasti ja väri valikoidaan huulten oman värin ja mieltymyksen mukaan.

Mamilla pigmentointi

Mamillapigmentointi eli rintatapigmentointi on tärkeä osa modernia rintarekonstruktiota. Se viimeistelee uusiorakennetun rinnan luonnollisen näköiseksi. PIgmentoinnin tavoitteena on tasapainottaa potilaan ulkoista kokonaiskuvaa luonnollisen näköiseksi. Toimenpide ei ole pelkästään kosmeettinen vaan vaikuttaa myös potilaan minäkuvaa kohentavasti.

Mamillapigmentointi käsittää nännin ja nännipihan pigmentoinnin, joka jäljittelee toisessa rinnassa mahdollisesti olemassa olevaa omaa nänniä ja nännipihaa. Tapauksissa, joissa potilaalle on rakennettu molemmat rinnat plastiikkakirurgisesti, tatuoinnit asettuvat luonnollisesti niihin kohtiin joihin plastiikkakirurgi on ennen tatuiontitoimenpidettä tehnyt nännirekonstruktiot.

Mamillapigmentointi voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun kaikki viimeisteltävät korjaustoimenpiteet on tehty ja arvet ovat parantuneet. Mamillapigmentointi vaatii kaksi vastaanottokäyntiä joiden suositeltava aikaväli on noin 4-6 vko:a. Ihon uusiutumisen myötä rintatatuointi haalistuu. Kohennus voi olla tarpeen aina noin 3-6 vuoden välein. Ihon uusiutumisprosessi on hyvin yksilökohtaista joten tarkkaa aikajanaa on vaikea määrittää.

Pigmentoinnin tekemiselle on harvoin esteitä. Toimenpidettä ei suositella tehtäväksi jos potilas käyttää antikoagulantteja tai saa immunosupressiohoitoa. Mamillapigmentointi voidaan tehdä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun sytostaattihoitojen loppumisesta on kulunut puolivuotta.

Liity postituslistallemme

* indicates required