Kipua kantapäissä? Kipua aiheuttavia kovettumia päkiöissä?

Kipu kantapäässä tai jalkapohjissa on ikävä ja arkea hankaloittava vaiva, joka rajoittaa liikkumista. Kiputilojen hoidossa on kaksi vaihetta: välitön kivunlievitys oireiden poistamiseen ja hoitosuunnitelma kiputilojen pitkäaikaiseen hoitoon, jotka yhdessä auttavat pitämään jalkapohjan kivut loitolla. Älä anna kivun rajoittaa elämääsi, vaan hoida ja ennaltaehkäise kivut lopullisesti.

Välitön kivun hoito

Kantapään kiputilojen aiheutajia ovat mm. akillesjänteen tulehdustilat ja rasvapatjan oheneminen ja erilaiset tärähdyksestä johtuvat rasitusvammat. Näissä tilanteissa kipuileva alue tarvitsee suojaa ja lepoa parantuakseen. Arkipäivän liikkumista on kuitenkin haastava rajoittaa. Silikonimassasta  jalan muotoon muotoiltu tukipohjallinen suojaa jalan pehmytkudoksia ja vähentää painetta päkiän, varpaiden ja kantapään alueella. Tuki vie vain vähän tilaa kengässä ja vaimentaa kipua rasitustilanteissa.  

Toisinaan myös jalan painopisteen muuttuminen tai kova rasitus voi aiheuttaa kivuliaita pistemäisiä kovettumia jalkapohjan, erityisesti päkiän alueelle. Ärsytys johtaa ihon paksuuntumiseen ja kovettumiseen. Pienelle ihoalueelle rajoittuvaa kovettumaa kutsutaan känsäksi. Jaloissa sijaitsevia känsiä kutsutaan myös liikavarpaiksi. Kipu voi rajoittaa liikkumista ja jalkineiden käyttöä.  Perusteellisesssa jalkahoidossa kovettumat poistetaan, jonka jälkeen jalkapohjan paine hellittää ja kipu lakkaa välittömästi. 

MUOTOILLUT POHJALLISET
Kenkään asetettavat joustavat puolipohjalliset, jotka pehmustavat kantapäätä, korjaavat varpaiden virheasentoa ja vaimentavat kantapäähän  tai päkiään kohdistuvaa rasitusta.

MIKSI
Vaimentavat tehokkaasti kipua ja antavat ylimääräistä suojaa kipeille kudoksille,

KENELLE
Sopii kaikille, aktiiviliikkujille, lapsille, seisomatyötä tekeville, varpaiden virheasennoista kärsiville.

KÄYTTÖ
Käytetään kengissä vaimentamaan rasitusta. Reunoiltaan ohut, ei paina kengässä.

KÄYTTÖIKÄ
Käytön määrästä ja voimakkuudesta riippuen muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Kiputilojen pitkävaikutteinen hoito

Tulehdustilojen välttämiseksi ja hoitamiseksi huolellinen venyttely on yhtä tärkeää kuin lepo. Alaraajojen hyvä lihaskunto ja jännekalvojen liikkuvuus ennaltaehkäisevät tehokkaasti akillesjännevaivoja. 
Säännöllinen jalkahoito, jalkojen alueen ihon kotihoito ja hyvät jalkineet ehkäisevät tehokkaasti kovettumien syntyä.

Lue hoidoista lisää täältä  https://www.hyvinvoinninpalvelupiste.fi/

Sinua palvelevat ihohoidon ammattilaiset SKY-Cidesco - Erikoiskosmetolgi ja meikkaaja-maskeeraaja Ville Äikäs, Erikoislaboratoriohoitaja- SKY-kosmetologi Teija Baas sekä SKY-kosmetologi-kouluttaja Taru Huokuniemi.