Epidemia puhututtaa ja muuttaa arkeamme. Vaikka vähennämme sosiaalisia kontakteja, joutuu vastustuskyky koetukselle. Lue blogista helppoja vinkkejä oman vastustuskyvyn vahvistamiseksi.

Vastustuskyvyllä tarkoitetaan elimistön keinoja suojautua taudinaiheuttajia vastaan. Osa vastustuskyvystä on geneettistä, joka määräytyy perimämme kautta. Osa vastustuskyvystämme on hankittua, johon on mahdollista vaikuttaa. Yksi kehon puolustusmekanismeista on terve ja ehjä iho. Joustava iho ei repeä, siihen ei muodostu helposti haavaumia eikä halkeamia.

Ihon työtä helpottaa pintojen pitäminen puhtaana, kasvojen ja hiusten koskettelemisen välttäminen sekä hyvä käsihygienia.

Tiheällä käsienpesullä pääsee jo pitkälle. Runsas käsienpesu kuitenkin kuivattaa käsien ihoa ja erityisesti kynsinauhoja. Hyvä käsivoide ja tarvittaessa pehmittävä käsihoito pitää käsien ja kynsinauhojen ihon ehjänä eikä infektioportteja pääse syntymään.

Muita elimistön puolutusmekanismeja ovat ihon ja suoliston hyvät mikrobit, vatsan hapot, kyynelneste ja luonnolliset patogeeneja tappavat puolustajasolut. Puhdas, vähäsokerinen ja monipuolinen ruokavalio tukee myös elimistön kykyä puolustautua haitallisia taudinaiheuttajia vastaan. Hyvä muistisääntö monipuoliseen ruokavalioon on värikkyys. Värikkäät kasvikset, hedelmät ja marjat sisältävät vastustuskyvylle tärkeitä vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja. Epidemian aikana ravinnosta voi olla haastava saada riittävää määrää puolustusmekanismeja tukevia vitamiineja ja hivenaineita.

Tarvittaessa ruokavaliota voi täydentää lisäravinteilla riittävät annostuksen saamiseksi. Suositeltavia päivittäisiä annostuksia epidemia kautena ovat:

  • C –vitamiini 1000 mg
  • D –vitamiini 100 µg
  • Mg 400 mg
  • Sinkki 20 mg
  • Seleeni 100 mg

Kauneushoitola Impressestä saat myös näitä valmisteita hyvinvointia tukemaan. Varaa oma henkilökohtainen tuotteiden noutoaika ja varmistat, että hoitolassa ei ole muita asiakkaita yhtäaikaa. info@hoitolaimpresse.fi tai 044 5800 848.

Maria-Terttu Lindfors, terveysvastaanotto.fi:n perustaja.

Sairaanhoitaja, Terveystieteden Maisteri, Funktionaalisen lääketieteen asiantuntija, Ravitsemuksen asiantuntija

Lue lisää https://www.terveysvastaanotto.fi/

Takanani on pitkä kokemus vaikuttavasta ja innovatiivisesta hoitotyön kehittämisestä ja toteuttamisesta. Minulla on myös vuosien käytännön kokemus siitä, että oireita voidaan poistaa ja hankaliin terveysongelmiin voidaan vaikuttaa selvittämällä oireiden syy.